Хроніка подій у проблемних банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хроніка подій у проблемних банках

Казна та Політика
6351
"Дело" продовжує стежити за ситуацією в банках, що зазнають фінансові проблеми. У банкоматах "Надра" неможливо зняти готівку, а в банку "Київ" працює тільки один банкомат на Троєщині.
Зате Промінвестбанк і "Надра" почали видавати вклади по депозитах, строки яких уже минули.
"Надра"
У касах відділень банку видають по 1 тисячі гривень або 120 доларів пенсіонерам, вкладникам (відсотки по депозитах) і студентам. Банкомати не працюють, у банкоматах інших фінустанов за картками банку "Надра" можна зняти до 100 гривень на день.
Банк виплачує не тільки відсоток по вкладах, але й депозити, термін дії яких минув (гроші переводять на поточний рахунок і віддають частинами). Ліміти на зняття тіла депозиту аналогічні іншим - до 1 тисячі гривень на день.
Платіжні картки до оплати покупок у магазині приймає обмежена кількість терміналів, ліміт на покупку - 150 гривень.
"Київ"
У касах банку встановлені обмеження на зняття готівки - 500 гривень або 100 доларів. Депозити, термін дії яких минув, не видають.
В "Києві" працює тільки один банкомат (відділення "Троєщина" на вул. Братиславській, 52). "Учора банкомат зарядили, поки гроші є. У касі виплачуємо з пенсійних і зарплатних рахунків, але не більше 500 гривень на день", - повідомили в банку.
Укрпромбанк
У колл-центр банку вдалося додзвонитися тільки на восьмий раз. Депозитів там як і раніше не видають, відсотки по вкладі, якщо є платіжна картка, можна зняти в головному офісі, але не більше 1 тисячі гривень. Якщо вкладник картки не має, забрати гроші дуже проблематично - у касах гроші швидко закінчуються.
На виплату відсотків за валютними вкладами установлений ліміт 100 доларів на день, але, за словами вкладників, уже тиждень забрати навіть 100 доларів нереально - у касах іноземної валюти просто немає.
Західінкомбанк
"Депозит зняти не можна, відсотки теж, до 3 березня 2009 року буде проходити інвентаризація", - повідомили в головному банку в Луцьку. Зарплату і пенсії видають із обмеженнями по сумах - у Луцьку 300 гривень на день, у Києві 100 гривень. Банкоматів банку в Києві нема, у Луцьку є один, з якого можна зняти до 300 гривень на день.
"Причорномор'я"
У касах банку порожньо. "Депозит забрати не можна, відсотки теж - нічого не видаємо", - крикнула в трубку співробітниця відділення банку в Дніпропетровську.
Промінвестбанк
Банк почав видавати вклади, строки по яких минули. "За пару днів попередьте відділення, що прийдете забирати депозит, щоб вони могли приготувати необхідну суму", - відповіли на гарячій лінії банку.
Обмежень щодо сум, якщо вірити консультантові банку, нема, вклади і відсотки можна одержати в повному обсязі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас