Долар дорожчає до євро в четвер на побоюваннях поглиблення кризи в Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає до євро в четвер на побоюваннях поглиблення кризи в Східній Європі

Валюта
637
Долар США дорожчає до євро в четвер на побоюваннях поглиблення фінансової кризи в Східній Європі, повідомило агентство Bloomberg. Зростанню долара також сприяють очікування зниження базової процентної ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ) на березневому засіданні.
Як очікується, глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше висловить у четвер посилену заклопотаність станом фінансової системи регіону і дасть сигнал про можливість скорочення процентних ставок ЦБ у березні.
Курс долара до ієни зростає очікуючи нових даних про економічну ситуацію в Японії, які можуть підтвердити поглиблення рецесії.
Євро на 9:20 у четвер коштував $1,2699 проти $1,2716 увечері попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Вартість долара до ієни становила на 9:20 у четвер 97,79 ієни в порівнянні з 97,39 ієни ввечері в Нью-Йорку в середу. Курс японської валюти до євро опустився до 124,19 ієни проти 123,92 ієни на закриття попередньої сесії.
"Фінансова криза в Східній Європі, схоже, тільки почалася, і, ймовірно, її буде складно подолати. Швидше за все, це призведе до продажу євро", - говорить топ-менеджер Group Treasury Asia, що належить банку Commerzbank AG, Рехеі Мурамацу.
Ж.-К.Тріше виступить із промовою про європейську конкурентоспроможність у Дубліні в 16:00.
Інвестори розраховують на зниження процентної ставки ЄЦБ як мінімум на 0,5 процентного пункту - до 1,5% з поточних 2% на засіданні 5 березня.
Рівень безробіття в Японії підскочив у січні до максимуму за 3 роки - 4,6%, а споживчі ціни знизилися в тому ж місяці вперше з вересня 2007 року на 0,1%, прогнозують опитані агентством Bloomberg економісти. Японія опублікує дані про безробіття, зміну споживчих цін, роздрібних продажів, промисловому виробництві й числі новобудов за січень у п'ятницю, 27 лютого.
Провідні валютні трейдери світу говорять, що зростання ієни підійшло до кінця через жалюгідний стан японської економіки, пише Bloomberg. Однак падіння ієни до долара може різко сповільнитися, як тільки японська валюта досягне так званої "межі опору", що перебуває на рівні 98,90 ієни за долар. Це значення на 50% відстає від серпневого дна курсу ієни до долара (110,66) і від січневого піка (87,13), зазначив аналітик із процентних ставок і валютних курсів Bank of America Securities-Merrill Lynch Japan Томоко Фудзії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас