Голова Нацбанку Казахстану відкидає можливість подальшої девальвації тенге — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Нацбанку Казахстану відкидає можливість подальшої девальвації тенге

Валюта
565
Голова Національного банку Григорій Марченко відкидає можливість подальшої девальвації нацвалюти - тенге.
"Другого витка девальвації не буде", - сказав Марченко журналістам у вівторок в Алма-Аті.
Він відзначив, що Нацбанк, як і заявляв раніше, у середньостроковому періоді буде підтримувати курс нацвалюти в коридорі 150 тенге за долар США плюс/мінус 3%. "Ми цей коридор будемо продовжувати тримати. Коридор цей залишається", - підкреслив він.
Марченко також повідомив, що найближчим часом не передбачається деномінації тенге. "Деномінації ніякої не буде. Чисто технічно це неможливо найближчим часом все одно", - сказав він.
"З моменту затвердження дизайну (банкнот тенге), який повинен затвердити глава держави, а ми йому ніяких проектів, природно, не давали, до випуску нових банкнот в обіг, необхідно півтора роки", - пояснив голова Нацбанку.
Як повідомлялося раніше, 4 лютого Нацбанк провів одномоментну девальвацію тенге на 17%. Нацбанк заявив, що із цього дня йде від підтримки курсу тенге в колишньому неявному коридорі 117-123 тенге/$1 (120 тенге плюс/мінус 2%) і вважає об'єктивно необхідним новий рівень обмінного курсу національної валюти, висловивши припущення, що новий рівень буде перебувати на позначці близько 150 тенге/$1 плюс/мінус 3%.
Перегляд валютної політики був продиктований необхідністю підтримки конкурентоспроможності казахстанських товаровиробників і збереження золотовалютних резервів країни.
Офіційний курс на 24 лютого - 150 тенге/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас