У Міносвіти пояснюють затримку з виплатою стипендій у деяких вузах зміною банків, що їх обслуговують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти пояснюють затримку з виплатою стипендій у деяких вузах зміною банків, що їх обслуговують

Казна та Політика
439
У Міністерстві науки та освіти пояснюють затримку з виплатою стипендій студентам деяких університетів зміною банків, що їх обслуговують.
"Міністерство освіти всі кошти вчасно в університети перераховує. І ті певні збої, у тому числі по Харківському педагогічному університету і ще деяких, були викликані тим, що зараз дуже вразлива ситуація в банківській системі, і в ці дні деякі університети почали змінювати банки-клієнти, тобто переводити одержання стипендій з одного банку в інший", - пояснив заступник міністра Павло Полянський на брифінгу в п'ятницю.
Крім того, він повідомив, що міністр освіти в четвер зустрічався із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і на цій зустрічі обговорювалася ситуація в цій сфері.
За словами П.Полянського, є чітка позиція і уряду, і, зокрема, Міносвіти, яка полягає в тому, що всі студенти, які за 5-бальною шкалою мають у сумі середній бал 4, повинні одержувати стипендію.
"Будь-які порушення, які будуть допускатися стосовно студентів, знайдуть відповідну оцінку і в міністра, і в міністерства", - сказав він.
Крім того, за словами П.Полянського, у Міносвіти створена певна група, яка відслідковує ситуацію в цій сфері, крім того, існує гаряча телефонна лінія, на яку можна повідомляти про порушення в сфері виплат стипендій.
"Сьогодні немає ніяких причин, щоб студенти не одержували стипендії", - підсумував заступник міністра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас