Пекарі України проведуть страйк у випадку неприйняття урядом рішення про лібералізацію у харчопромі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекарі України проведуть страйк у випадку неприйняття урядом рішення про лібералізацію у харчопромі

440
Хлібопекарські підприємства України мають намір провести всеукраїнський страйк у випадку неприйняття урядом постанови про лібералізацію ситуації в харчовій промисловості.
"Якщо цей документ не буде прийнятий, у найближчі дні Всеукраїнська профспілка працівників харчової та переробної промисловості, суміжних галузей готова удатися до надзвичайних заходів - всеукраїнського страйку із зупинкою виробництва і відвантаження хліба", - говориться в повідомленні Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) і Всеукраїнської профспілки працівників харчової промисловості, переробної, суміжних галузей.
Як відзначається в повідомленні, наприкінці 2008 року Кабінет міністрів підготував кілька документів, у тому числі проект постанови про лібералізацію ситуації в харчовій промисловості, й обіцяв прийняти його найближчим часом. Однак дотепер документ не прийнятий.
"16 лютого – останній день у розгляді проекту постанови КМУ", - нагадується в повідомленні.
На 16 лютого запланований мітинг під стінами Будівлі уряду членів Всеукраїнської профспілки працівників харчової та переробної промисловості, суміжних галузей, працівників хлібопекарських підприємств, підприємств харчової промисловості.
Раніше хлібопекарські підприємства звернулися до уряду із проханням скасувати обмеження на зростання цін на хлібобулочні вироби, а також забезпечити рефінансування валютних кредитів хлібопекарських підприємств і перевести їх у гривневі за курсом 5 грн/$1. Пекарі також наполягали на необхідності скасувати обмеження рентабельності виробництва хліба, дозволити їм включати в собівартість хлібобулочних виробів курсову різницю, івести ставку ПДВ на хлібобулочну продукцію в розмірі 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас