Прийняття антикризового плану Обами обвалило фондовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прийняття антикризового плану Обами обвалило фондовий ринок

Фондовий ринок
3196
Повідомлення про те, що сенат США схвалив план адміністрації президента Барака Обами з порятунку американської економіки від кризи, викликало обвал фондових індексів.
Індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average впав за підсумками торгів у вівторок на 4,62%, втративши 381,99 пункти і закрившись на позначці 7888,64 пунктів. Високотехнологічний Nasdaq просів на 4,2% (-66,83 пункти) - до позначки 1542,73 пунктів, а індекс широкого ринку Standard & Poor's 500 знизився на 4,91% (- 42,73 пункти), зупинившись на рівні 827,16 пунктів.
Інвестори, на думку аналітиків, побоюються, що план фінансової стабілізації може виявитися недієвим в реальних умовах кризи. Також у деяких учасників ринку є сумнів в дієвості запропонованих в документі заходів зі скорочення проблемних активів.
Не сприяли оптимізму інвесторів і слова президента США, який заявив, що Америка переживає повномасштабну економічну кризу, яка відрізняється від попередніх, і стан економіки продовжує погіршуватися.
Нагадаємо, що план Обами передбачає виділення понад 800 млрд дол. на порятунок американської економіки. З них близько 500 млрд піде на викуп державою проблемних активів, а останні будуть витрачені на підтримку банківського кредитування і збільшення капіталу банків, а також на податкові пільги. Контролювати витрачання коштів буде спеціальна комісія, яку планує створити американський президент.
Адміністрація Обами розглядає прийняття нової економічної програми як ключовий крок на шляху до відновлення економіки США, яка вже більше року перебуває в рецесії, переживаючи найважчу кризу з часів Великої депресії.
Обама сподівається, що його економічна програма дозволить створити до 4 млн нових робочих місць. Крім того, план Білого дому припускає збільшення допомоги з безробіття, реконструкцію транспортної інфраструктури, інвестиції в нові технології, зокрема в альтернативну енергетику.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас