Євро впав до долара на повідомленнях про плани банків РФ реструктурувати борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро впав до долара на повідомленнях про плани банків РФ реструктурувати борги

Валюта
2254
Курс євро до долара впав у вівторок до $1,2873 з $1,3003 і знизився ще до 12 основних світових валют після повідомлення японської газети Nikkei про плани російських банків і компаній реструктурувати зовнішні борги на $400 млрд.
Голова Асоціації регіональних банків Росії Анатолій Аксаков сказав газеті, що його асоціація представила уряду і низці західних банків план реструктуризації боргів на суму до $400 млрд. Як пише газета, посилаючись на А.Аксакова, західні банки висловили готовність до таких переговорів.
У понеділок на прес-конференції в "Інтерфаксі" А.Аксаков як про один з варіантів вирішення проблеми зовнішніх боргів російських банків і компаній говорив про можливість реструктуризації цих боргів під час переговорів із кредиторами. Він сказав, що обговорював таку можливість із представниками декількох великих закордонних банків, і висловив думку, що така схема в принципі є можливою.
Минулого тижня було оголошено про згортання програми рефінансування закордонних позик російських компаній через Зовнішекономбанк.
Євро на 8:49 у вівторок коштував $1,2880 проти $1,3003 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс єдиної європейської валюти до ієни впав до цього часу на 1% - до 117,78 ієни.
Вартість долара у вівторок практично не змінилася в порівнянні з котируваннями на закриття торгів у Нью-Йорку днем раніше - 91,45 ієни на 8:49 з 91,46 ієни.
"Європейські банки можуть зіткнутися з новими фінансовими труднощами, враховуючи повідомлення газети Nikkei про плани російських банків щодо реструктуризації боргів, - відзначив голова відділу валютних операцій Societe Generale SA у Токіо Юдзі Саїто. - Це, імовірно, спричинить неприйняття ризику". Цілком природно, що євро продають, а долар і ієну купують, додав експерт.
Влада країн єврозони стурбована спредами прибутковості, що розширюються, держоблігацій різних держав регіону, відзначив міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер. Спреди між прибутковістю зобов'язань групи країн (включаючи Італію, Ірландію, Іспанію і Грецію) і прибутковістю євробондів Німеччини виросли в другій половині січня до максимуму за всю історію єдиної європейської валюти та продовжують залишатися на вкрай високому рівні.
Зростанню курсу долара сприяє очікуване голосування в Сенаті у вівторок щодо законопроекту стимулювання економіки США. У понеділок була знята остання процедурна перешкода для схвалення законопроекту верхньою палатою. Сенат 61 голосом "за" при 36 "проти" прийняв рішення завершити обговорення плану.
Якщо Сенат прийме закон, то обидві палати Конгресу слідом за цим повинні будуть провести переговори про узгодження єдиного тексту документа.
"Усе частіше говорять про те, що найгірший етап кризи фінансової системи в США вже позаду, - стверджує Рехеї Мурамацу з Commerzbank AG у Токіо. - Настрої інвесторів відносно долара стають усе більш сприятливими".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас