Індекси в Європі незначно знизилися в четвер на негативній звітності компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі незначно знизилися в четвер на негативній звітності компаній

Фондовий ринок
70
Більшість фондових індексів у Європі незначно знизилися за підсумками торгів у четвер на негативних повідомленнях компаній, які показують, що рецесія вдарила по прибутках.
Крім того, негатив на ринок привнесли дані з ринку праці США, відзначає агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 опустилося до закриття ринку на 0,1%. Цього року він втратив 1,9%.
"Ми бачили досить що багато розчаровують квартальних звітів, - заявив управляючий директор Clariden Leu у Цюріху Кевін Лін-Сміт. - Зараз ми намагаємося оцінити, чи досить експерти понизили прогнози корпоративних прибутків на перший квартал цього року".
Акції Swiss Re подешевіли на 28% після того, як перестрахувальник оголосив, що зафіксує збиток у розмірі 1 млрд швейцарських франків за підсумками 2008 року через списання активів. Компанія планує залучити 3 млрд швейцарських франків ($2,6 млрд) у приналежної Уоррену Баффету компанії Berkshire Hathaway Inc., щоб підтримати свій капітал.
Котирування паперів Zurich Financial знизилися на 3,6%. Найбільша страхова компанія Швейцарії скоротила чистий прибуток у четвертому кварталі 2008 року на 87% через значні списання й інвестиційні втрати.
Вартість акцій Deutsche Bank впала на 4,2%. Найбільший банк Німеччини зафіксував рекордний збиток у четвертому кварталі - 4,8 млрд євро - в умовах глобальної фінансової кризи.
Акції Unilever подешевіли на 6%. Компанія, що збільшила чистий прибуток у жовтні-грудні на 58%, відмовилася давати прогноз на 2009-2010 роки через уповільнення економічного зростання і волатильності цін на сировину.
Котирування паперів Porsche опустилися на 3,8%. Аналітики UBS погіршили рекомендації для акцій автовиробника до "продавати" з "нейтрально", пославшись на істотні ризики через обсяг боргу компанії і її ліквідності.
Число американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня збільшилося на 35 тис. - до 626 тис., що є максимальним показником за 26 років. При цьому аналітики очікували зниження на 8 тис. Кількість американців, які одержують допомогу з безробіття, збільшилося на тижні, що завершився 25 січня, до рекордних 4,788 млн чоловік у порівнянні з 4,768 млн тижнем раніше.
Дані з безробіття в США в січні, які будуть опубліковані в п'ятницю, імовірно, покажуть скорочення числа робочих місць на 540 тис. і підвищення безробіття до 7,5% з 7,2%.
У той же час котирування акцій BG Group злетіли на 10%. Британська нафтогазова компанія збільшила прибуток за підсумками четвертого кварталу на 56% завдяки підвищенню вартості зрідженого природного газу. BG розраховує на збереження прибутковості в 2009 році завдяки проектам виробництва СПГ у Бразилії, де вона разом з партнерами торік знайшла нові запаси на декількох ділянках шельфу, і Австралії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас