Індекс активності промсектора РФ у січні виріс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс активності промсектора РФ у січні виріс

Фондовий ринок
109
Активність у промисловому секторі Росії в січні збільшилася, повідомляється в прес-релізі банку VTB Capital.
Значення індексу менеджерів з постачання (ІМП), що розраховується банком на основі опитування, виросло минулого місяця до 34,4 пункти з 33,8 пункту в грудні, що було найнижчим рівнем за весь період досліджень з вересня 1997 року.
Однак індикатор перебуває нижче оцінки 50 пунктів вже протягом шести місяців поспіль, найтриваліший період спаду з 1998 року, коли показник був менше цього рівня протягом семи місяців.
Значення індексу ІМП вище 50 пунктів свідчить про загальну активізацію діяльності в промисловості, нижче 50 пунктів - про спад ділової активності.
"У січні значення ІМП у виробничій сфері склало 34,3 пункти, що лише деяким вище грудневого показника (33,8 пункту). При цьому більшість компонентів індексу як і раніше перебуває значно нижче 50 пунктів. Такі показники, як випуск продукції та обсяг внутрішніх та експортних замовлень залишаються поблизу історичних мінімумів, а ситуація із зайнятістю погіршується", - заявив економіст банку VTB Capital Дмитро Федоткин, слова якого наводяться в повідомленні.
"З позитивних моментів слід зазначити ослаблення інфляційного тиску, обумовлене такими факторами, як зниження попиту, падіння цін на сировинні товари, використовувані в будівництві та суміжних областях, а також енергоносії. Правда, ефект від падіння цін на сировину і матеріали був нівельований триваючим ослабленням рубля до бівалютного кошика", - додав він.
VTB Capital - британський банк, зареєстрований в Англії та Уельсі, що здійснює свою діяльність на території Великобританії та у Сінгапурі і є членом Лондонської фондової біржі.
ІМП розраховується з урахуванням сезонних змін за результатами щомісячного опитування, в якому беруть участь більше 300 компаній російського промислового сектора. Дослідження проводиться з вересня 1997 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас