Азіатські ринки падають у понеділок на побоюваннях скорочення прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські ринки падають у понеділок на побоюваннях скорочення прибутків

Фондовий ринок
108
Азіатські акції дешевшають у понеділок другу сесію поспіль на побоюваннях подальшого скорочення прибутків компаній регіону та поглиблення світової рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Лідерами падіння є акції фінансових і технологічних компаній.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що відслідковує ситуацію на 14 ринках, опустився в понеділок на 2,3% - до 81,18 пункту. Падіння зафіксоване на більшості фондових майданчиків регіону. Японський Nikkei 225 втратив 2,3%, гонконгський Hang Seng - 2,8%.
Ф'ючерси на індекс S&P 500 знизилися на 0,4%.
"Дані, що надходять, все похмуріше і похмуріше. Інвестори дуже стурбовані поточним періодом опублікування звітності", - стверджує Крис Хол з Argo Investments.
Президент США Барак Обама заявив, що економіці доведеться пережити "кілька важких місяців", перш ніж почнеться відновлення. Президент додав, що як тільки програма стимулювання буде прийнята Конгресом, адміністрація США опублікує додаткові плани регулювання фінансових ринків.
Уряди по усьому світові докладають зусиль з відновлення економічного зростання, що, за прогнозом Міжнародного валютного фонду, майже зупиниться в 2009 році.
Котирування акцій третього за величиною світового виробника жорстких дисків Hitachi обрушилися на 16% на прогнозі збитку за 12 місяців, що завершуються 31 березня.
Вартість паперів другого за величиною банку Японії Mizuho Financial Group Inc. впала на 6,6% на інформації про квартальний збиток у жовтні-грудні.
Mitsubishi Electric урізала прогноз прибутку за фінрік на 92%, після чого її акції подешевіли на 9%.
"Попит, що звужується, швидше за все, приведе до більше глибокого і тривалого спаду прибутків компаній в 2009 фінансовому році", - відзначив топменеджер T&D Asset Management Co. Хісакадзу Амано. – Важко уявити, що попит відновиться в доступному для огляду майбутньому".
Ціна акцій одного з найбільших гонконгських девелоперів Wharf (Holdings) Ltd. обвалилася на 6,8% на побоюваннях різкого скорочення орендної плати в Гонконгу.
Папери третьої за величиною гірничодобувної компанії світу Rio Tinto подорожчали на 4,3%. Концерн веде переговори з Aluminum Corp. of China (Chinalco) про залучення додаткових коштів. Chinalco може придбати конвертовані облігації або акції ряду підрозділів Rio Tinto.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас