Індекси США виросли у вівторок 3-ю сесію поспіль на сильній звітності, у середу ф'ючерси підвищуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США виросли у вівторок 3-ю сесію поспіль на сильній звітності, у середу ф'ючерси підвищуються

Фондовий ринок
123
Американські фондові індекси виросли у вівторок третю торговельну сесію поспіль на тлі звітності Texas Instruments Inc., Travelers Cos. і American Express, яка виявилася краще прогнозів експертів, повідомило агентство Bloomberg. У середу ф'ючерси на індекси підвищуються, на 8:23 мск їхній підйом становить 1,6-2%.
Негативні статдані з економіки США, опубліковані 27 січня, не зробили значного впливу на настрой учасників ринку.
Ціни на житло в 20 найбільших містах США, відповідно до індексу S&P/Case-Shiller, звалилися в листопаді минулого року на 18,2% у порівнянні з тим же місяцем 2007 року, що стало рекордним падінням з початку відстеження цих даних в 2001 році.
При цьому індекс довіри споживачів до економіки США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, несподівано впав у січні до чергового рекордного мінімуму - 37,7 пункту.
"Опублікована статистика була слабкою, однак в основному, ці дані вже були закладені в котирування акцій, - відзначає Кристофер Уайлс з Allegiant Asset Management. - Причиною зростання ринку є надія, що зберігається, на те, що Вашингтон вживе якихось позитивних заходів в плані стимулювання економіки".
Вартість акцій Texas Instruments, одного з провідних американських чип-мейкерів, підскочила за підсумками торгів на 3,7% - до $15,31, Travelers, найбільшого за капіталізацією страховика США, - на 6,2%, до $39,89. Фінансові показники обох компаній за підсумками минулого кварталу, опубліковані у вівторок, перевершили очікування аналітиків.
Чистий прибуток Texas Instruments Inc. впав в четвертому кварталі 2008 року на 86% - до $107 млн, або 8 центів на акцію. Прибуток без урахування витрат на реорганізацію склав 21 цент на акцію, перевищивши прогноз ринку в 12 центів на акцію.
Travelers Cos., що спеціалізується на страхуванні комерційних ризиків, скоротила чистий прибуток у минулому кварталі на 25% - до $801 млн, або $1,35 розраховуючи на акцію. Операційний прибуток без урахування деяких статей балансу склав $1,58 на акцію проти очікуваних аналітиками $1,46 на акцію.
"Опубліковані корпоративні прибутки не можна назвати гарними, однак, вони не настільки жахливі, як очікували багато хто, - відзначає Дуг Сандлер з Riverfront Investment Group LLC. - Коли квартальні фінансові показники не нагадують Армагеддон, торги виглядають більше приємними".
Прибутки 115 компаній індексу S&P 500, що опублікували звітність за підсумками четвертого кварталу з 12 січня, знизилися в середньому на 42%. Аналітики очікують, що середнє падіння прибутків для всіх компаній цього фондового індикатора складе 32%.
Вартість паперів American Express піднялася на 9,7% - до $16,68. Ця компанія, що є одним з лідерів у сфері випуску та обслуговування кредитних карт, скоротила чистий прибуток у четвертому кварталі 2008 року на 79%, однак її результати виявилися краще очікувань ринку.
Котирування акцій фінансових компаній виросли за підсумками торгів, папери Bank of America подорожчали на 8,3% - до $6,5, Citigroup - на 6,6%, до $3,55.
Президент США Барак Обама у вівторок провів зустріч із представниками республіканців у Конгресі, закликавши їх до прийняття запропонованої їм програми економічного стимулювання, а також пообіцявши звернутися до перегляду системи фінансового регулювання, щоб сприяти стабілізації банківської системи.
"Статдані, що надходять щодня, підкреслюють терміновість" впровадження програми стимулювання економіки, заявив Б.Обама.
Вартість акцій GE на цьому тлі підскочила на 5,2% - до $13,06.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку у вівторок на 58,7 пункту (0,72%) - до 8174,73.
Standard & Poor's 500 піднявся на 9,14 пункту (1,09%), склавши 845,71.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 15,44 пункту (1,04%) - до 1504,9.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас