Газпром залишає за собою право вимагати відшкодування збитків у результаті газової суперечки з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром залишає за собою право вимагати відшкодування збитків у результаті газової суперечки з Україною

Енергетика
790
"Газпром" (РТС: GAZP) залишає за собою право вимагати відшкодування збитків у результаті газової суперечки з Україною, повідомив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.
"Що стосується попередньої ситуації, несанкціонований відбір газу зафіксований. Ми залишаємо за собою право вимагати відшкодування збитків відповідно до контрактів", - сказав він.
"Також що стосується колишніх боргів, ми знайшли рішення, як розв'язати це питання", - додав менеджер "Газпрому".
"Усі боргові питання, що стосуються наших відносин, урегульовані і будуть вирішені в найближчий час", - сказав Медведєв пізніше на прес-конференції в Москві. Він сказав, що не має наміру вдаватися в подробиці цього рішення.
"Можна дуже продуктивно працювати, але це не виключає арбітражних процедур", - додав він.
Як повідомлялося, у минулу п'ятницю адвокати "Газпрому" завершили формальну подачу скарги в Арбітражний інститут торговельної палати Стокгольма у зв'язку із ситуацією, пов'язаною із транзитом газу через територію України європейським споживачам. Раніше RosUkrEnergo уже подало позов до "Нафтогазу України" у зв'язку з відмовою українського холдингу піднімати зі сховищ і транспортувати на експорт газ трейдера. Сам "Газпром" розіслав європейським партнерам листа із пропозицією подавати до суду на "Нафтогаз України" за порушення транзиту газу.
"Нафтогаз" залишався винен RosUkrEnergo $650 млн - це штрафи та пені за несвоєчасну оплату газу торік. В RosUkrEnergo не коментують заяву Медведєва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас