Fiat визнав, що веде переговори про купівлю частки у Chrysler — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat визнав, що веде переговори про купівлю частки у Chrysler

Фондовий ринок
256
Італійський концерн Fiat визнав у вівторок, що вів переговори з американським Chrysler із приводу купівлі частки в автовиробнику.
Віце-президент Fiat Джон Елькан повідомив, що можлива передача Fiat 35% акцій Chrysler з опціоном на збільшення частки до 55% в обмін на технології, наявні в розпорядженні американської компанії, повідомляє Reuters.
Акції Chrysler упали на 53% минулого місяця, що зробило вкладення в них досить привабливими. Згідно з попередньою угодою між двома компаніями, Chrysler не одержить від Fiat прямих грошових уливань - кошти підуть на переоснащення заводів для виробництва більш економічних автомобілів. Угода з Fiat допоможе також одержати Chrysler додаткове фінансування від американського уряду в розмірі $3 млрд.
Також повідомляється, що Chrysler провів переговори з китайською Chery і японським Nissan. Якщо консультації з Chery ні до чого не привели, то зустріч із Nissan може закінчитися підписанням угоди. Chrysler і Nissan уже мають досвід співробітництва - спільний автомобіль Dodge Trazo. Однак експерти вважають, що представники Chrysler і Nissan зустрічалися тільки для того, щоб обговорити умови купівлі бренду Jeep франко-японським альянсом Renault-Nissan.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас