Німецька влада підтримає оптових торговців ліками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька влада підтримає оптових торговців ліками

127
Влада Німеччини планує внести в законодавство країни поправки, покликані змусити виробників лікарських препаратів продавати більше своєї продукції через оптовиків. Про це повідомляє газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.
В останні кілька років доходи таких компаній фармацевтичного сектора, що здійснюють оптові поставки лікарських препаратів, як Celesio, Phoenix та Anzag значно знизилися в силу тієї обставини, що виробники воліли поставляти свою продукцію прямо в аптеки, минаючи оптовиків. За даними Frankfurter Allgemeine Zeitung, приблизно 17% всіх поставок лікзасобів у Німеччині в аптеки здійснюється прямо від виробників.
Чинним німецьким законодавством допускається певна націнка при оптових постачаннях лікарських засобів в аптеки. Із цієї причини багато дорогих ліків реалізуються прямо від виробників до роздрібних торговців, оскільки величина транспортних витрат у цьому випадку уступає розміру націнки оптовиків.
Новий закон дозволить оптовикам вимагати від виробників, щоб останні продавали свою продукцію саме через них, а також стягувати фіксовану суму з кожної одиниці реалізованого товару додатково до оптової націнки. Дане нововведення зробить оптових торговців ліками менш залежними від одержання контрактів на постачання дорогих препаратів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас