Фунт впав до нового рекорду до євро через негатив по ринку житла Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт впав до нового рекорду до євро через негатив по ринку житла Великобританії

791
Фунт стерлінгів опустився до нової мінімальної позначки відносно євро через негативні прогнози по ринку житла Великобританії, повідомило агентство Bloomberg.
Курс фунта знизився під час торгів у понеділок на 1,9% - до 97,97 пенсу за євро. Таким чином, падіння триває вже шосту сесію підряд.
Ціни на житло в Лондоні падали цього року найшвидшими темпами у всій Великобританії, і аналітики Hometrack Ltd. очікують збереження цієї тенденції в 2009 році, оскільки економіка країни усе глибше поринає в рецесію.
Вартість житла в столиці Великобританії впала на 10,1% з початку року в порівнянні з 8,7% у середньому по країні, говориться в доповіді аналітичної компанії ринку нерухомості Hometrack. У грудні ціни на будинки в Лондоні зменшилися на 1%, при цьому падіння в інших регіонах у середньому склало близько 0,9%.
Згідно із прогнозом Hometrack, вартість житла у Великобританії зменшиться в 2009 році на 10%, а в 2010 році - ще на 3%. Rightmove Plc і Королівський інститут дипломованих оцінювачів (Royal Institute of Chartered Surveyors) також очікують зниження цін на будинки на 10% у наступному році.
Цього року британська нацвалюта подешевшала на 25% до єдиної європейської - це друге і найбільш значне річне падіння із введення євро в 1999 році.
До долара фунт зміцнився в понеділок на 0,6% - до $1,4662.
Побоювання затяжної рецесії можуть змусити Банк Англії скоротити базову процентну ставку, що і так перебуває на найнижчому рівні з 1951 року - 2% річних, вважають експерти.
"Як і раніше очікується, що Банк Англії може знизити процентні ставки в найближчі місяці, щоб підтримати економіку Великобританії, що, схоже, перебуває в гіршому положенні, ніж економіка єврозони", - говорить валютний аналітик Forecast Pte Ltd. у Сінгапурі Лі Вай Так.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас