Газпром: Україна може розрахуватися за газ не грішми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Україна може розрахуватися за газ не грішми

Енергетика
3007
Газпром планує до кінця року знайти альтернативні, не грошові способи погашення української заборгованості за газ перед компанією. Про це заявив офіційний представник російського газового холдингу Сергій Купріянов.
"У дні, що залишилися, розраховуємо знайти інші способи врегулювання цієї заборгованості крім грошових", - сказав Купріянов, нагадавши, що вона становить більше двох мільярдів доларів.
Зокрема, заборгованість може бути погашена шляхом авансового платежу за транзит газу, що на сьогоднішній день становить 1,7 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів.
Нафтогаз зараз заявляє про те, що не зможе власними коштами до Нового року погасити заборгованість за листопадові і грудневі поставки, додав Купріянов.
Він також розповів про ціну на газ на 2009 рік. Вона точно перевалить через рівень поточного року (179,5 долара за тисячу кубометрів), однак конкретної цифри Купріянов поки не називав.
Він пояснив, що це відбудеться, незважаючи на загальну тенденцію зниження цін на нафту і газ, тому що Україна протягом перехідного періоду одержувала газ за ціною нижчою від ринкової.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас