Експерти: Обслуговування кредитних карток у новому році подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Обслуговування кредитних карток у новому році подорожчає

Фінтех і Картки
1216
Кількість пропозицій на ринку кредитних карток за останній місяць зменшилася в п'ять разів, а кредитний ліміт - в 100 разів. Експерти вважають, що в новому році і плата за обслуговування таких карток зросте.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", наприкінці грудня на ринку було всього три пропозиції кредитних карток від 50-ти банків-лідерів на ринку, причому максимальне значення кредитного ліміту становило всього-на-всього 500 гривень. При цьому ще місяць тому на ринку було 14 пропозицій кредиток, а максимальне значення кредитного ліміту становило 50 000 гривень (крім випадків, коли ліміт прив'язаний до розміру доходу власника картки). Таким чином, за місяць кількість пропозицій зменшилася майже в п'ять разів, а ліміт по картках знизився в 100 разів.
Слід зазначити, що сам випуск та обслуговування кредиток дешевшими не стали. "На ринку не спостерігається тенденцій до перегляду банками тарифів за випуск та обслуговування пластикових карток у цілому, і крім того, саме кредитні картки, навпаки, дорожчали - підвищилася процентна ставка за користування кредитною лінією", - пояснює Сергій Савелко, заступник директора департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку. За даними компанії "Простобанк Консалтинг", останнім з банків, які минулого тижня тимчасово зупинили випуск деяких кредитних пропозицій, став ПриватБанк - сьогодні із трьох кредитних карток установа пропонує лише одну - Універсальну.
Крім тенденції скорочення банками обсягів кредитування по платіжних картках або фіксації їх на рівні жовтневих показників, експерти звертають увагу на зростання вартості обслуговування кредиток, що очікує українців у наступному році. "На мою думку, відкриття картрахунків з випуском кредитних карток у наступному році буде здійснюватися практично безкоштовно, а от вартість обслуговування кредитних карток однозначно зросте, - вважає Олена Соболєва-Терещенко, начальник управління розробки і розвитку карткових продуктів VAB Банку. - Крім того, у наступному році банки України будуть орієнтуватися не стільки на емісію карток, скільки на їхню активність та якісне наповнення. Клієнтам будуть пропонуватися програми лояльності, бонусування, со-brand проекти та акції".
Олеся Блащук
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас