Сім українських банків підписали меморандум про співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім українських банків підписали меморандум про співпрацю

Валюта
7738
Сім українських банків підписали меморандум про співпрацю в умовах фінансової кризи, передає кореспондент РБК-Україна.
Свої підписи під документом поставили керівники "Брокбізнесбанку", "Кредитпромбанку", "Родовід Банку", "Укргазбанку", "Укрпромбанку", банку "Фінанси та кредит", а також VAB Банку.
За словами керівника "Родовід Банку" Дениса Горбуненка, сторони домовились про координацію своїх зусиль в роботі з проблемними кредитами, про відновлення кредитування економіки та населення, відновлення ефективної роботи міжбанківського ринку. Крім того, сторони домовились спільно виробити стабілізаційні заходи в банківській сфері.
Представник Українського кредитово-банківського союзу Галина Оліфер повідомила, що така ініціатива знайшла підтримку Асоціації українських банків. Передбачається, що згодом до меморандуму приєднаються і інші українські банки. Вона також відзначила, що стабілізувати банківську систему можливо за рахунок посилення контролю за покупкою валюти банками. На її думку, для зміцнення національної валюти необхідно, перш за все, щоб НБУ заборонив кредитування в іноземній валюті фізичних осоіб, у яких немає виручки у валюті.
Як повідомлялось, 19 грудня Президент України Віктор Ющенко дав Національному банку України та комерційним банкам 10 днів на стабілізацію курсу гривні. При цьому глава держави підкреслив, що на даний момент немає підстав для девальвації гривні.
У свою чергу Національний банк здійснив низку заходів для стабілізації роботи міжбанківського валютного ринку, а також ввів правила, що істотно обмежують споживче кредитування в іноземній валюті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас