Кабмін заборонив імпорт м'яса за давальницькими схемами з 15 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив імпорт м'яса за давальницькими схемами з 15 грудня

Аграрний ринок
276
Кабінет Міністрів заборонив ввезення м'яса й м'ясних субпродуктів на територію України за операціями з давальницькою сировиною з 15 грудня.
Про це сказано у відповідній постанові Кабміну № 1078 від 3 грудня.
"Заборонити ввезення на митну територію України товарів групи 02 згідно з УКТ ВЕД як давальницької сировини й проведення операцій, пов'язаних з його переробкою на території України", - сказано в постанові.
Постанова набуває чинності з 15 грудня поточного року.
У документі зазначено, що таке рішення прийняте з метою недопущення ухиляння від сплати податків і зборів при ввезенні на територію України такої продукції й забезпечення захисту інтересів вітчизняних виробників.
Дія постанови не поширюється на товари групи 02 згідно з УКТ ВЕД, які оформлені в митному режимі переробки на території України як давальницька сировина до набуття чинності цього документа.
Як повідомляло агентство, у квітні 2007 року Кабмін увів тимчасову заборону на ввезення м'яса й м'ясних субпродуктів за давальницькими схемами до 1 вересня, а в листопаді 2007 продовжив заборону до 1 квітня 2008 року.
Давальницька сировина - сировина контрагента-партнера, увезена в іншу країну з метою її переробки в готову продукцію з наступним вивезенням готової продукції в країну власника сировини.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас