Ющенко вимагає від влади Києва терміново виправити ситуацію з тепло- і водопостачанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вимагає від влади Києва терміново виправити ситуацію з тепло- і водопостачанням

Казна та Політика
934
Президент України Віктор Ющенко надзвичайно стурбований ситуацією, що склалася із забезпеченням тепло- і водопостачання в місті Києві і вимагає від столичної влади терміново розв'язати цю ситуацію.
Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба глави держави з посиланням на прес-секретаря президента Ірину Ванникову.
Президент направив телефонограму голові Київської міської державної адміністрації, у якій висловився про неприпустимість наявності значного боргу міста перед компаніями "Київенерго" і "Нафтогаз України".
Ющенко вимагає терміново знайти ресурси для погашення заборгованості (через внесення змін у бюджет міста або кредит), що перевищує 700 млн грн.
Глава держави також звернувся до Кабінету міністрів із проханням надати місцевій владі необхідну допомогу "для вирішення цього життєво важливого для міста питання".
Прес-служба АК "Київенерго" повідомила в четвер, що компанія змушена вжити заходів щодо тимчасового припинення гарячого водопостачання до адміністративних будівель, житлових будинків, зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
До таких кроків привело обмеження газопостачання АК "Київенерго" через відсутність грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обґрунтованих витрат на виробництво і тарифів на теплову енергію.
"Відключення гарячого водопостачання - вимушений захід для "Київенерго". За відсутності грошових надходжень від КМДА, компанія в такий спосіб має єдину можливість зберегти мінімальний рівень опалення для киян. Якщо "Київенерго" це не зробить, вийде з ладу обладнання ТЕЦ, від якого залежить не тільки постачання тепла і гарячої води киянам, але й електроенергії", - заявив технічний директор АК "Київенерго" Юрій Гладишев.
ТЕЦ-5 забезпечує гаряче водопостачання і централізоване опалення 2,877 тис. житлових будинків, 122 лікувальних закладів, 117 дитячих садів, 108 шкіл, 2,117 тис. відомчих будівель на житлових масивах Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки і Теремки.
ТЕЦ-6 забезпечує гаряче водопостачання та централізоване опалення 2,118 тис. житлових будинків, 62 лікувальних закладів, 159 дитячих садів, 125 шкіл, 1,393 тис. установ на житлових масивах Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас