У Китаї очікують девальвацію юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї очікують девальвацію юаня

Валюта
843
Після того, як 1 грудня в Китаї було зафіксовано значне падіння курсу юаню до долара, на китайському валютному ринку заговорили про те, що Народний банк КНР вирішив змінити нинішню валютну політику і шляхом девальвації національної валюти сприяти зростанню експорту та економіки в цілому.
Як повідомляє агентство "Синьхуа" з посиланням на газету "Гуанчжоу жибао", появі подібних розмов сприяло те, що курс юаню до долара, що протягом більше двох місяців "топтався на місці" (на рівні 6,83 юаню за долар), 1 грудня різко знизився до позначки 6,85.
Як стверджують профільні аналітики, девальвація китайського юаню необхідна для сприяння збільшенню експорту продукції вітчизняного виробництва і збереженню економічного зростанню в цілому. 1 грудня проміжний курс китайської національної валюти відносно американської валюти склав 6,8505 юаню за долар, знизившись на 156 базисних пунктів у порівнянні з показником попередньої торговельної сесії.
Глобальна фінансова криза не обійшла стороною підприємства за участю іноземного капіталу в Шанхаї, визнає агентство. За перші 10 місяців 2008 року темпи зростанню зовнішньої торгівлі на підприємствах, на чию частку припадає дві третини зовнішньоторговельного обігу Шанхая, виявилися на 0,4 процентні пункти нижчими від середнього рівня по місту, зокрема експорту - на 0,8 процентного пункту.
Відповідно до митної статистики, у січні-жовтні зовнішньоторговельний обіг спільних підприємств у Шанхаї склав 186,28 млрд доларів, збільшившись на 19,37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому експорт виріс на 21,82% до 95,8 млрд доларів, імпорт - на 16,88% до 90,48 млрд. І тільки по приросту імпорту спільні підприємства змогли вийти на середній по місту рівень.
Неухильне зниження показників спільних підприємств відбувається вже півроку. Якщо в травні було зафіксовано збільшення експорту на 36,5%, то в жовтні приріст склав усього лише 15,94%. Те ж саме відбувається і з імпортом, темпи зростання якого знизилися з 26,1% у травні до 6,47% у жовтні. Скоротився попит на американських ринках: у січні-жовтні спільні підприємства в Шанхаї експортували в цю країну товарів на суму 23,68 млрд доларів - на 12,5% більше від торішнього показника, але на 9,3 процентних пункти нижче від середнього рівня по місту.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас