Американські біржові аналітики виявились оптимістами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські біржові аналітики виявились оптимістами

Фондовий ринок
922
З початку року серед ринкових аналітиків підсилилися "ведмежі" настрої, однак американські аналітики залишаються найбільшими оптимістами із приводу акцій у порівнянні зі своїми колегами в інших країнах, пише Financial Times.
За даними компанії Thomson Reuters StarMine, аналітики в промислово розвинених країнах Європи рекомендують інвесторам позбутися від 18,2% компаній, за якими вони стежать, що на 5% більше, ніж на початку року.
На кінці спектра "купувати" японські аналітики продемонстрували найбільш різке зниження, зменшивши частку акцій, що рекомендуються ними, майже на 10 процентних пунктів, до 43,9%.
На відміну від японців та європейців, американські аналітики із грудня збільшили частку негативних рейтингів на 1,4 процентних пункти, присвоївши 6,7% своїх акцій рейтинг "продавати" і 48,6% рейтинг "купувати".
Проте, цифри перебувають на "історичному рівні" за американськими мірками і відбивають не тільки песимізм із приводу економіки США, але й кілька років спроб інвестиційних банків збільшити частку "продавати", відзначив американський аналітик-продавець StarMine Вільям Херкельрат .
Аналітики в Британії та Ірландії знижують рейтинги швидше, ніж їхні колеги в США, але повільніше, ніж у Німеччині, Франції та Іспанії. Британські та ірландські аналітики рекомендують продавати 14,2% компаній, за якими вони стежать, у порівнянні з 10% у грудні.
В усім світі частка негативних рейтингів з кінця грудня виросла з 9% до 12%.
"Безсумнівно, це тенденція. Аналітики традиційно славляться тим, що повільно коректують униз при негативних тенденціях. Ми бачимо запізніле надолуження", - заявив Девід Нокс, що очолює аналітичний відділ в Cazenove.
Аналітики в Азії, за винятком Японії, і Латинській Америці зберігають оптимізм, рейтинг "купувати" вони присвоїли 59% компаній. Хоча в Азії кількість рекомендацій купувати останнім часом знизилася, це відбулося за рахунок аналітиків із глобальних інвестиційних банків, а не місцевих брокерів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас