Світовий банк чекає ослаблення російського рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк чекає ослаблення російського рубля

Валюта
1494
Світовий банк (СБ) прогнозує ослаблення російського рубля в короткостроковій перспективі під впливом фундаментальних факторів. Про це заявив головний економіст СБ по Росії Желько Богетич на прес-конференції.
"Російська економіка дуже залежить від ціни на нафту, і цінність рубля також залежить від ціни на нафту ... тиск на зниження реальної цінності рубля буде тривати в короткостроковій перспективі", - сказав він, назвавши в числі інших факторів відтік капіталу та скорочення сальдо платіжного балансу.
За словами експерти, у середньостроковій перспективі динаміка курсу рубля буде залежати від цін на нафту і ситуації з рухом капіталу. У той же час Богетич відзначив, що не очікує девальвації рубля за аналогією з 1998 роком.
Світовий банк презентував сьогодні новий звіт про економіку Росії, у якому проаналізовані наслідки глобальної фінансової кризи для російської економіки. СБ очікує, що зростання ВВП РФ в 2008 році складе приблизно 6%, а в 2009 році - близько 3%, одним з факторів подальшого розкручування інфляції споживчих цін буде деяке ослаблення рубля. За прогнозом експертів банку, до кінця 2008 року інфляція складе приблизно 13,5%.
При цьому на думку Світового банку, для забезпечення стабільності економіки Росії досить буде мати обсяг резервів на рівні $350 млрд., тоді як зараз вони становлять $475 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас