Долар росте до євро та ієни на очікуваннях вкладень у надійні американські активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар росте до євро та ієни на очікуваннях вкладень у надійні американські активи

Валюта
1581
Курс долара США у вівторок пішов вгору до євро та ієни на очікуваннях, що іноземні інвестори будуть вкладати кошти в надійні американські активи в умовах загальносвітової рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Міністерство фінансів опублікує дані про обсяг покупок нерезидентами американських активів у вересні о 17:00. Як очікується, іноземні інвестори вклали в ці активи $27,2 млрд у вересні в порівнянні з $14 млрд у серпні.
Євро на 8:57 у вівторок коштував $1,2623 проти $1,2650 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс євро до японської валюти підвищився до цього часу до 122,04 ієни проти 121,99 у понеділок.
Вартість долара до ієни виросла до 8:57 у вівторок до 96,67 ієни в порівнянні з 96,43 ієни ввечері в Нью-Йорку в понеділок.
"Ми бачимо повсюдне поширення неприйняття ризику і розцінюємо доларові активи як найбільш привабливі у світі, що наскрізь просочений страхом. Я впевнений у зростанні курсу долара", - заявив старший економіст ICAP Australia Ltd. Адам Карр. Під кінець року євро буде коштувати $1,23, а долар США - 105 ієн, вважає А.Карр.
Доларовий індекс ICE, що враховує котирування до валют основних торговельних партнерів США, виріс у вівторок до 87,152 пункту з 86,807 у понеділок.
Міністр фінансів США Генрі Полсон очікує, що напруженість на фінансових ринках може зберегтися протягом місяців після збитків і списань у розмірі $966 млрд із початку кредитної кризи в 2007 році.
Прибутковість держоблігацій США терміном на чотири тижні, проданих під час проведеного Мінфіном аукціону 12 листопада, була мінімальною з моменту запуску цих паперів в 2001 році.
"Ми очікуємо, що неприйняття ризику і скорочення обсягів боргового фінансування будуть позитивними для долара, зокрема для його курсу до таких валют, по яких центробанки можуть значно знизити ставки, наприклад, до євро", - вважають валютні аналітики UBS AG на чолі з Мансуром Мохі-Уддіном. Вони прогнозують зростання долара до євро до $1,20 протягом 30 днів.
Експерти висловлюють упевненість у тому, що рецесія в Японії і Європі буде сприятлива для курсу ієни.
"Ми навряд чи побачимо гарні економічні новини найближчим часом. Акції і сировинні ринки показують, що ми переживаємо рецесію. У цій ситуації ієна, швидше за все, буде рости", - відзначив голова відділу валютних операцій Tokyo Forex & Uead Harlow Ltd., найбільшого валютного брокера Японії, Масанобу Ісікава. За його прогнозом, ієна подорожчає до 121 за євро і 95,90 за долар.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас