Експерт: Дисбаланс між багатими і бідними українцями загрожує втратою стабільності в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Дисбаланс між багатими і бідними українцями загрожує втратою стабільності в країні

788
Дисбаланс між найбагатшими і найбіднішими верствами населення в Україні може привести до загрози внутрішній стабільності в країні, заявив заступник генерального директора, керівник міжнародних програм Центру ім.Разумкова Валерій Чалий на прес-конференції в Києві в понеділок.
За його словами, небезпека полягає у "величезному" соціальному дисбалансі між найбагатшими і найбіднішими українцями. "І цей розрив, за різними даними, коливається від 38 до 70 разів", - відзначив В.Чалий.
Крім того, додав він, особливе побоювання повинен викликати той факт, що в більшості українців формується "суб'єктивне ставлення" до економічної ситуації в країні.
В.Чалий підкреслив, що в більшості українців після 2004 року, зокрема, "помаранчевої революції", сформувалися підвищені очікування і вимоги до влади. "Коли ці запити не були задоволені, відбувається апатія населення до того, що відбувається, а також мова йде не тільки про можливі демонстрації, мітинги і страйки робітників, але й також мова йде про можливість не правових дій окремих осіб. І до цього потрібно бути готовими уже зараз", - відзначив політолог.
За його словами, виходом із ситуації може стати консолідація дій всіх гілок влади. Крім того, "політики повинні відмовитися від гри на знищення один одного, що відбувається зараз".
Ще одним виходом зі сформованої ситуації, на думку В.Чалого, повинні стати "позитивні сигнали з боку влади" населенню. "Тобто говорити відкрито про проблеми, але разом з тим, говорити і про можливі шляхи вирішення сформованої ситуації", - резюмував В.Чалий
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас