ЄЦБ не виключає можливість чергового пониження ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не виключає можливість чергового пониження ставки

304
Зростання темпів економіки Єврозони може сповільнитися в 2009 р., а Європейський центральний банк, судячи з усього, продовжить знижувати ключову процентну ставку, заявив глава Бундесбанку і член управляючої ради ЄЦБ Аксель Вебер, передає Reuters.
Минулого тижня підтвердилися побоювання, що в Єврозоні почалася рецесія. Економіка Єврозони, в яку входять п'ятнадцять держав, знизилася в другому і третьому кварталах поточного року, що свідчить про технічну рецесію. А.Вебер сказав, що зниження може продовжитися і в четвертому кварталі, відзначивши достатньо похмурі перспективи наступного року.
Відповідаючи на питання журналістів про можливе уповільнення економіки Єврозони в 2009 р., яке вже спрогнозував МВФ, А.Вебер сказав, що виключати цього не варто, не дивлячись на дії регуляторів з подолання фінансової кризи і по підтримці банків.
"Прогноз зростання погіршав достатньо відчутно", - повідомив Вебер, додавши, що процентна ставка може бути в черговий раз знижена.
"Мабуть, рівень інфляції буде значно нижчий, і до 2010 року її рівень відповідатиме нашому розумінню цінової стабільності, що означає, що у нас є можливість знижувати ставку. Ми вже двічі користувалися такою можливістю, і я думаю, цілком імовірно, що ми зробимо це ще раз" - сказав Глава Бундесбанку.
З початку жовтня Європейський центробанк скоротив процентну ставку на сто базисних пунктів до 3,25%. Від майбутньої зустрічі ЄЦБ, яка відбудеться в грудні, чекають чергового пониження на 50 пунктів, а також нових прогнозів зростання ВВП і рівня інфляції. По словах А.Вебера, вони напевно буде змінені у бік пониження, якщо інфляція не перевищить стелю центробанку в 2%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас