Криза посилить роль Азіатських країн у світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза посилить роль Азіатських країн у світовій економіці

444
Глобальна фінансова криза провокує тектонічні зрушення у світовій економіці: в економічному житті планети підсилюється роль Сходу та Азіатських країн. Про це заявив у Дубаї колишній директор Світового банку Джеймс Вулфенсон.
На його думку, всім економікам світу доведеться пережити лихоліття, підсумком яких стане відхід від Бреттон-Вудських угод, що визначали домінуючу роль США і європейських країн в економічному житті світу.
Вулфенсон виступив на Форумі ділових лідерів, що відкрився напередодні у Дубаї, у якому беруть участь близько півтори тисячі економістів і фінансових експертів із чотирьох десятків країн. За його словами, відновлення світової економіки займе значно більше часу, ніж очікувалося.
"Ясно, що центр фінансової міці переміститься на Схід, де гігантські азіатські економіки таких країн як Китай та Індія набудуть більшу силу, ніж США", - заявив він. На думку експерта, зміниться також співвідношення сил у світових фінансових інститутах, таких як Міжнародний валютний фонд і Світовий банк, де економіки, що розвиваються, набудуть більшу вагу.
Нагадаємо, 9 листопада уряд Китаю оголосив про виділення 4 трлн. юанів (586 млрд. доларів) для стимулювання своєї економіки і підтримки внутрішнього попиту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас