НБУ пом'якшив трактування валютних обмежень щодо туристичної і страхової діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пом'якшив трактування валютних обмежень щодо туристичної і страхової діяльності

382
Національний банк України (НБУ) пом'якшив трактування валютних обмежень жовтневої антикризової постанови щодо міжнародної туристичної і страхової діяльності.
"НБУ не буде кваліфікувати як порушення правил валютного регулювання і валютного контролю купівлю, обмін іноземної валюти з метою проведення розрахунків з нерезидентами за імпорт робіт, послуг, які імпортуються і споживаються резидентами за межами України для забезпечення власної господарської діяльності і не призначені для перепродажу нерезидентам, зокрема, при здійсненні міжнародної туристичної діяльності та міжнародних транспортних перевезень", - говориться в листі НБУ (№ 13-121/5260-15952).
Крім того, НБУ пояснює, що обмеження (визначені в підпункті 4.4 постанови НБУ №319) також не стосуються послуг з перестрахування ризиків, які надаються нерезидентами резидентам-страховикам у випадках, передбачених ст. 30 закону про страхування, а також по операціях з виконання договорів міжнародного страхування, що діють на території країн - членів міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена карта".
Як повідомлялося, підпункт 4.4 жовтневої антикризової постанови НБУ передбачав, що купівля, обмін інвалюти з метою здійснення розрахунків з нерезидентами за імпорт продукції (робіт, послуг, прав інтелектуальної власності), що здійснюється без ввезення з-за кордону цієї продукції на територію України, буде кваліфікуватися як порушення правил валютного регулювання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас