Один з найбагатших підприємців Німеччини "обпікся" на акціях концерну Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбагатших підприємців Німеччини "обпікся" на акціях концерну Volkswagen

621
Серед фінансової еліти Німеччини з'явився перший потерпілий від недавніх стрибків курсу акцій VW. Через спекуляції на біржі німецький мільярдер Адольф Меркле може позбутися значної частки свого статку.
Відомий німецький промисловець, засновник фармацевтичного концерну Ratiopharm Адольф Меркле, цілком ймовірно, став першою великою жертвою недавніх стрибків курсу акцій автомобільного концерну Volkswagen. Як повідомила газета FAZ, у результаті спекулятивних операцій із цінними паперами VW Меркле втратив кілька мільярдів євро й у зв'язку із цим буде змушений продати частину приналежних йому компаній.
Адольф Меркле займає 94-у позицію у світовому рейтингу найбагатих людей планети, який щорічно публікується журналом Forbes. У Німеччині промисловець, чиї статки оцінюються в 7,3 мільярди євро, входить у першу п'ятірку найзабезпеченіших людей країни. Фінансова імперія Меркле включає не тільки фармацевтичний концерн Ratiopharm, але й велике підприємство з виробництва будівельних матеріалів HeidelbegCement, а також кілька дрібніших компаній.
За інформацією видання Handelsblatt, що посилається на неназвані джерела в близькому оточенні мільярдера, у цей час представники Меркле ведуть переговори про надання великого кредиту з декількома десятками банків. У зв'язку з цим не виключається і продаж приналежного Меркле фармацевтичного концерну Ratiopharm, вартість якого експерти оцінюють у порядку 5 мільярдів євро.
Сам "потерпілий" поки відмовляється робити будь-які заяви для преси. Син Меркле на питання журналістів про фінансові труднощі батька обмежився словами: "У цей час ведуться активні переговори з декількома банками з метою стабілізації ситуації".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас