Джоджик: Потрібно лібералізувати ринок банківських послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоджик: Потрібно лібералізувати ринок банківських послуг

842
Лібералізація ринку банківських послуг - ще одна можливість у протидії наслідкам світової фінансової кризи. Таку думку висловив народний депутат України від блоку НУ-НС, член Української народної партії, член бюджетного комітету ВР Ярослав Джоджик.
Він повідомив, що УНП пропонує Раді прийняти ще одну антикризову ініціативу - вжити заходів для залучення зовнішніх інвестицій шляхом прийняття відповідних змін у чинне законодавство України, які б дозволили нерезидентам розміщувати необмежені кошти на депозитах українських банків без надання декларації про походження на умовах банківської таємниці під державні гарантії.
Я.Джоджик вважає, що "у такий спосіб Україна зможе залучити додаткові кошти іноземних інвесторів за рахунок збільшення привабливості розміщення депозитів в українських банках".
Політик відзначив, що основною проблемою української банківської системи на сьогодні є відсутність достатнього обсягу вільних коштів, особливо в іноземній валюті, для кредитування.
Він вважає, що лібералізація ринку банківських послуг дозволить повернути і легалізувати значну частину вивезених раніше в оффшори українських капіталів, а також позитивно вплине на зниження кредитних ставок у комерційних банках.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас