Автопром Німеччини може втратити 100 000 робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автопром Німеччини може втратити 100 000 робочих місць

389
Щонайменше 100 тисяч робочих місць в автопромі Німеччини перебувають під загрозою через фінансову кризу в концерні Opel, урятувати становище може підтримка держави, вважає директор німецького Центру досліджень автопромисловості, експерт в галузі автомобілебудування Фердинанд Дуденхеффер.
"Само собою зрозуміло, що в ситуації, що стосується щонайменше 100 тисяч робочих місць у Німеччині і через яку виробники піддаються небезпеці, не можна просто сказати: держава не має до цього відношення. На карту поставлено багато чого, дуже багато чого", - сказав Дуденхеффер в ефірі радіо Баварії.
Автоконцерн Opel, що належить американському концерну General Motors, у минулу п'ятницю звернувся до уряду ФРН за наданням гарантій по кредитах у розмірі 500 мільйонів євро. Це перше прохання про допомогу від виробника автомобілів, до цього аналогічної допомоги від держави просили тільки банки.
500 мільйонів євро - це половина втрат фірми Opel через фінансову кризу. Гарантія буде потрібна в тому випадку, якщо фінансова ситуація головного концерну буде погіршуватися.
У понеділок федеральний канцлер Ангела Меркель і міністри економіки та фінансів Німеччини Міхаель Глос і Петер Штайнбрюк обговорять ситуацію з керівництвом концерну. Ще одна зустріч за участю представників чотирьох федеральних земель, у яких знаходяться заводи Opel, відбудеться у вівторок.
Дуденхеффер вважає, що підприємства, що тісно співробітничають із General Motors, можуть збанкрутувати, як і сама компанія, якщо не одержить на цьому тижні підтримки від уряду США.
"Жоден банк у світі не дасть тепер General Motors кредит без гарантій", - відзначив експерт.
У результаті світової фінансової кризи продажі нових автомобілів у країнах Європи впали на 14,5% за жовтень, продовжуючи шестимісячне падіння. Занепад продажів нових авто спостерігається також й у США. У жовтні попит на нові автомобілі в США впав до мінімальної позначки за останні 25 років, у результаті Chrysler опинився на грані банкрутства, а продажі General Motors упали на 45%. Opel через кризу призупинив виробництво на деяких заводах.
На чотирьох заводах Opel у федеральних землях Гессен, Північний Рейн-Вестфалія, Рейнланд-Пфальц і Тюрінгія працюють більше 25 тисяч людей.
Фінансова криза може відбитися і на інших автовиробниках у Німеччині, вважають аналітики.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас