НБУ відзначає невиконання окремими банками розрахункових документів клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає невиконання окремими банками розрахункових документів клієнтів

2427
Окремі українські банки стали допускати затримку клієнтських платежів, повідомляє Національний банк України (НБУ), не називаючи порушників.
"Окремі банки не виконують подані клієнтами доручення на перерахування готівкових коштів і не надають інформацію про стан виконання цих доручень", - указується в листі НБУ до банків у понеділок (№ 25-112/2515-15950).
Відповідно до нього, деякі банки не забезпечують своєчасне виконання розрахункових документів клієнтів, порушуючи строки виконання міжбанківського переказу, у тому числі в результаті затримки їх на транзитних рахунках банку.
У зв'язку з виявленими фактами, Нацбанк вимагає від банків забезпечити своєчасне виконання розрахункових документів клієнтів та ужити заходів для поновлення своєї платоспроможності.
Як підкреслюється в листі, у випадку відсутності в банку можливості виконати розрахунковий документ клієнта на перерахування коштів у встановлений законодавством України термін через недостатність коштів на кореспондентському рахунку кредитно-фінансова установа, серед іншого, зобов'язана вислати письмове повідомлення платникові про невиконання його розрахункового документа із вказівкою причини.
"Одночасно повідомляємо, що НБУ готує до нормативно-правових актів зміни з питань обліку невиконаних розрахункових документів", - відзначається в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас