Ющенко написав у Financial Times, що в кризі винен популізм Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко написав у Financial Times, що в кризі винен популізм Тимошенко

1450
Президент Віктор Ющенко впевнений, що економічна криза змінила політичні пріоритети: виник запит на економічне лідерство, єдність, професіоналізм і компетентність. Про це мова йде в його статті в Financial Times від 17 листопада, повідомили в прес-службі глави держави.
"Криза змінила політичні пріоритети. Виник запит на економічне лідерство, єдність, професіоналізм і компетентність", - мова йде в статті президента.
Ющенко констатує, що у виборі шляхів виходу з політичної кризи в Україні можливі два варіанти: створення нової парламентської більшості або позачергові вибори.
Глава держави у своїй статті характеризує економічну ситуацію в країні та антикризові кроки, які були зроблені для подолання наслідків світової фінансової кризи на національну економіку.
"Україна змогла оперативно зреагувати на перші виклики фінансової кризи. Більше того, ми одержали шанс для економічних трансформацій і проведення структурних реформ. Як Президент запевняю, що Україна не буде слабкою ланкою у світовій фінансовій та економічній системі", - мова йде в статті глави держави.
Він також відзначає, що причинами для економічних безладів стали помилки урядової політики, що базувалася на популізмі, зокрема, роздача грошей, що у кілька разів збільшила інфляцію, особливо в другій половині 2008 року.
У той же час президент переконаний: криза - це не тільки ризики для економіки та загрози для розвитку країни, але й нові можливості для економічних реформ і нові шанси для якісного економічного зростання. "Прийнята антикризова програма надасть поштовх для корінних економічних та управлінських змін в Україні. Україна повинна вийти із кризи із цілком новою якістю державного менеджменту та управління", - вважає Ющенко.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас