Fitch може знизити рейтинг Toyota вперше за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинг Toyota вперше за 10 років

515
Міжнародне рейтингове агентство Fitch може знизити рейтинги японського автовиробника Toyota Motor уперше за 10 років на тлі "безпрецедентних проблем у галузі", повідомило агентство Bloomberg.
Агентство в понеділок помістило рейтинг компанії "AAA" у список Rating Watch з "негативним" прогнозом, що передбачає перегляд рейтингу протягом декількох тижнів.
Крім цього, Fitch підтвердило рейтинг Honda Motor на рівні "A+", змінивши прогноз по ньому на "стабільний" з "позитивного".
У випадку зниження рейтингу Toyota зіткнеться зі збільшенням вартості залучення коштів, що негативно позначиться на можливості надання компанією безпроцентних кредитів для стимулювання продажів автомобілів у США.
Раніше Toyota знизила прогноз на поточний фінансовий рік на 56%, відзначивши високу вартість палива та падіння продажів автомобілів по усім світі. Продажі автомобілів у США у вересні були мінімальними з 1983 року.
"Немає причин для зниження рейтингу Toyota, - вважає кредитний аналітик Shinsei Securities Co. у Токіо Ясухіро Матсумото. - Toyota є найприбутковішим автовиробником у світі. Компанія зможе пройти через цей складний період".
"Fitch розгляне, до якого ступеня дуже висока фінансова гнучкість Toyota може постраждати від слабких ринкових умов, особливо в США, з огляду на значну залежність доходів компанії від цього ринку", - відзначає експерт агентства Татсуйя Мізуно.
За даними Bloomberg, обсяг боргу, що Toyota повинна погасити до кінця цього року, становить 317 млрд ієн, до кінця наступного року - 2,56 трлн ієн ($26 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас