Акції азіатських енергетичних компаній дешевшають на падінні вартості нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції азіатських енергетичних компаній дешевшають на падінні вартості нафти

Фондовий ринок
64
Акції енергетичні компанії Азії дешевшають у понеділок у зв'язку з падінням цін на нафту другий торговельний день поспіль, акції компаній, орієнтованих на споживачів, ростуть на зниженні витрат, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, впав на 1%. Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,7%. Індекси інших фондових майданчиків Азії демонструють різноспрямовану динаміку. Ринки Китаю, Гонконгу, Таїланду ростуть, а в Австралії, Новій Зеландії та Південній Кореї відзначене зниження.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 додали 0,6%.
Вартість міжбанківського кредитування в Азії падає на очікуваннях подальшого зменшення базових процентних ставок центробанками регіону.
"Якщо ми побачимо, що ціни на сировинні матеріали, наприклад, нафту, стабілізуються на цьому рівні, то це буде означати грошове поповнення як для компаній, так і для споживачів", - говорить старший аналітик Toyota Asset Management Co. Масару Хамасакі. Він очікує, що темпи зростання прибутку машинобудівних підприємств і компаній, орієнтованих на виробництво споживчих товарів, до другої половини наступного року будуть виражатися двозначними числами.
Новини про результати саміту "великої двадцятки" мало вразили учасників ринку в Азії. Лідери 20 провідних розвинених країн світу і країн, що розвиваються, за підсумками саміту, що відбувся у Вашингтоні, погодили розгорнутий план реформ світової фінансової системи, який вони хочуть реалізувати у два етапи - до кінця березня 2009 року і в "середньотерміновій перспективі". Конкретні (і найважчі) рішення з перетворень у світовій фінансовій системі G20 відклала до наступних зустрічей, перша з яких пройде до 30 квітня.
ВВП Японії скоротився в 3-му кварталі на 0,4% у річному вирахуванні і на 0,1% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать опубліковані в понеділок офіційні дані. Економісти, опитані агентством Bloomberg, очікували зростання економіки в минулому кварталі на 0,1% у річному вирахуванні.
У квітні-червні 2008 року ВВП, згідно з уточненими даними, впав на 3,7%. Зниження цього показника протягом двох кварталів поспіль вважається рецесією.
На цих новинах у понеділок дорожчають акції тих японських компаній, які вважаються більш стійкими в ході економічного спаду: фармацевтичних підприємств та операторів залізниць.
Вартість паперів третьої за величиною фармацевтичної компанії Японії Daiichi Sankyo Co. зросла на 5,4%, котирування West Japan Railway Co. - на 6%.
Курс акцій виробника батарейок та освітлювального обладнання GS Yuasa Corp. підскочив на 15% на інформації про зростання прибутку за перші 6 місяців поточного фінансового року.
Нафта подешевіла на 2,5%, до $55,60 за барель, на новинах про скорочення попиту на енергоресурси в Японії і Китаї. Видобувні компанії були змушені знизити прогнози прибутку на 2009 рік у зв'язку із загальним погіршенням стану світової економіки та охолодженням попиту. Ціна паперів BHP Billition Ltd. впала на 3,6%.
Провідна судноплавна компанія Південної Кореї додала в ході торгів у понеділок 4,6% після падіння вартості нафти.
Котирування акцій найбільшого виробника побутової електроніки Panasonic Corp. піднялися на 5,2%, Honda Motor Co. - на 3,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас