Медведев запропонував лідерам G20 створити комісію фінансових гуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведев запропонував лідерам G20 створити комісію фінансових гуру

319
Президент Росії Дмитро Медведєв на саміті "двадцятки" у Вашингтоні запропонував колегам повністю перебудувати всі інститути фінансової системи, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Як повідомив помічник глави держави Аркадій Дворкович, глава російської держави, виступаючи на саміті, заявив, що "нинішні структури фінансової системи неадекватні, необхідні нові". "Доведеться перебудувати всі інститути фінансової системи", - сказав Медведєв.
Нова структура, за словами президента РФ, має бути "відкрита, прозора і рівномірна, ефективна і легітимна". "Баланс повинен бути дотриманий, повинні бути рівномірна відповідальність, прозорість, щоб забезпечити сумісність економічних стратегій", - продовжив Медведев.
За словами Дворковича, президент "звернув увагу на відсутність надмірного регулювання, яке може привести до падіння ринку". "Медведєв запропонував створити міжнародну комісію авторитетних експертів - "фінансових гуру" - для оцінки стану світової фінансової кризи і боротьби з ним. При цьому велика "двадцятка" повинна стати основним механізмом формування нової фінансової архітектури.
Наступний саміт "двадцятки" повинен пройти не пізніше 30 квітня. Це передбачено проектом підсумкової заяви, яку повинні прийняти лідери 20 держав, присутніх у Вашингтоні.
Дворкович також повідомив, що президент Франції Ніколя Саркозі запропонував на саміті прийняти коротке комюніке з основними принципами дії лідерів двадцяти країн.
Нагадаємо, у Вашингтоні 14-15 листопада проходив саміт G20, участь у якому взяли участь лідери сильних країн світу.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас