Учасникам антикризового саміту у Вашингтоні подали вино по 500 дол. за пляшку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасникам антикризового саміту у Вашингтоні подали вино по 500 дол. за пляшку

388
Президент США Джордж Буш подав учасникам антикризового фінансового саміту на робочій вечері в Білому домі вино за ціною 500 доларів за пляшку, повідомила телекомпанія CNN.
Відповідно до офіційного меню вечері, опублікованого прес-службою Білого дому, до таких страв як копчена на фруктовому дереві перепелиця, запечене з тимьяном м'ясо молодого баранчика на ребрах і фондю з томатів, кропу, баклажанів із грибним соусом світовим лідерам Буш подав червоне вино Shafer Cabernet Hillside Select 2003 року, що продається в найпопулярнішому в США інтернет-магазині за ціною 499 доларів за пляшку.
Телекомпанія звернула увагу на незвичайний вибір Білим домом настільки дорогого вина в той момент, коли світові лідери зібралися у Вашингтоні обговорювати питання подолання фінансової кризи і труднощів в економіці.
Прес-секретар першої леді США Лори Буш Саллі Макдоноу виступила на захист такого рішення, підкресливши, що "у винному льосі Білого дому це (вино) було найбільш підходящим для такої зустрічі". При цьому вона додала, що Білий дім купує вина "за значно нижчими цінами".
На робочу вечерю в Білий дім були запрошені лідери держав-членів групи 20 (Австралії, Аргентини, Бразилії, Британії, Індії, Індонезії, Італії, Канади, Китаю, Мексики, Республіки Кореї, Росії, Саудівській Аравії, США, Туреччини, Франції, ФРН, ПАР, Японії), а також ЄС, ООН, МВФ, Світового банку і Форуму фінансової стабільності.
Хазяїн зустрічі, президент США Джордж Буш підняв тост "за всіх вас, за наші спільні принципи і за людей, яким ми служимо".
У переговорах не брав участь обраний президент США Барак Обама, що займе місце Буша 20 січня. Мало хто очікує істотних проривів за його відсутності.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас