Компанія "ПростоФінанс" стабільно функціонує в умовах фінансової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія "ПростоФінанс" стабільно функціонує в умовах фінансової кризи

3428
Фінансова компанія "ПростоФінанс" працює на українському ринку з серпня 2005 року і є дочірнім підприємством французької Групи Societe Generale, однієї з провідних банківських груп в Євро зоні.
Задля збереження стійких позицій на ринку керівництвом компанії було прийнято рішення переглянути плани розвитку компанії "ПростоФінанс" на 2008 рік.
На даний момент затверджено рішення щодо продовження роботи над інвестиційним планом та розвитком нових напрямків діяльності.
Незважаючи на світову кризу на фінансовому ринку, Група Societe Generale спромоглася зберегти свою стабільність. Група Societe Generale як один із провідних французьких банків має стабільні джерела внутрішнього фінансування завдяки системі депозитів у Франції, і порівняно з аналогічними фінансовими організаціями у США та Великобританії, незначною мірою залежить від зовнішніх джерел фінансування.
За підтримки Societe Generale українська фінансова компанія "ПростоФінанс" стабільно функціонує в умовах фінансової кризи і вживає всіх заходів по забезпеченню безперервної діяльності на ринку України.
Материнська компанія Societe Generale вважає, що за умов складної політичної та економічної ситуації в Україні контрольоване уповільнення темпів діяльності є найкращим сценарієм економічного розвитку дочірньої компанії "ПростоФінанс".
Тому, згідно з Постановою НБУ про обмеження в банківському секторі, керівництвом було прийнято рішення щодо коректування планів розвитку задля забезпечення стабільного довгострокового зростання компанії "ПростоФінанс".
На даний момент вирішено впровадити план "temporary halt & go" і тимчасово скоротити комерційну діяльність з її подальшим відновленням.
Ключовими пунктами плану є скорочення об'ємів видачі кредитів, розвиток додаткових напрямків діяльності та пошук альтернативних джерел фінансування.
Зважаючи на економічну ситуацію, що склалася в Україні та у світі, діяльність компанії має бути направлена на зниження ризиків. Після стабілізації фінансового ринку компанія збирається відновити свою комерційну активність. В період скорочення комерційних процесів компанія продовжить розвиток і зміцнення своєї діяльності.
Генеральний директор компанії "ПростоФінанс" Марк Рей розповів www.finance.ua про діяльність компанії в умовах кризи.
- Наскільки складним було прийняття рішення про впровадження плану "temporary halt & go" та тимчасове скорочення комерційної діяльності?
Таке рішення є досить складним, але необхідно врахувати той факт, що компанія "ПростоФінанс" не єдина компанія в світі, яка виявилася заручником даної фінансової ситуації.
- Як новий план розвитку впливатиме на досягнення стратегічних цілей компанії?
Хотілося б відзначити, що поточний план дій повністю відповідає нашій стратегічній цілі по об'єднанню діяльності двох компаній "ПростоФінанс" та "Ікар-Банку", який був придбаний на початку 2008 року
- Наскільки швидко ці плани можуть бути здійснені?
Незважаючи на те, що фінансова активність компанії залежить від ситуації на фінансовому ринку України та у всьому світи, ми вже почали роботу над покращенням та розвитком діяльності, а також розробкою нових проектів.
Я абсолютно впевнений, що спільними зусиллями двох компаній, а також завдяки корпоративному духу і професіоналізму наших співробітників, ми зможемо подолати труднощі та досягти всіх поставлених Групою Societe Generale цілей.
- Як би Ви могли заспокоїти своїх клієнтів у сьогоднішній непростій економічній ситуації в Україні та у світі?
Компанія "ПростоФінанс" - це історія успіху для Групи в цілому, і ми почуваємося впевненими, що зможемо відновити й продовжити наш розвиток, як тільки світовий фінансовий ринок стабілізується.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас