Експерт: Гривня ослабне, але не обвалиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Гривня ослабне, але не обвалиться

Валюта
14122
Обвалу національної валюти не буде. Однак очевидно, що процес її знецінювання продовжиться. Таку думку висловив директор Інституту стратегічних оцінок, екс-глава Ради Нацбанку Анатолій Гальчинський.
"Де межа, важко сказати. Зупинити падіння гривні допоможе кредит МВФ", - заявив експерт.
Директор Інституту стратегічних оцінок спокійно ставиться до того, що кредит МВФ піде на забезпечення валютою іноземних інвесторів, які виводять капітали з України.
"Із цим треба змиритися, адже іншого виходу в нас нема, - підкреслює Гальчинський. - В 1997-1998 роках МВФ нам теж допоміг, виділив кредит, що фактично був використаний на те ж саме... Ми спалили не тільки свої валютні резерви, але й кредити МВФ, забезпечивши в такий спосіб вивід капіталу. Ми були терпимими до іноземних інвесторів, зберегли обличчя країни. Але в результаті курс гривні тоді впав в 2,7 рази: в 1997 році він становив 1,89 гривень за долар, а в 1999-му - 5,22".
У той же час експерт переконаний: цього разу інша ситуація, і курс гривні не знизиться в 2-3 рази, як це бувало в минулому.
Нагадаємо, Національний банк України встановив на сьогодні, 6 листопада, офіційний курс гривні до американського долара на рівні 582,24 грн. за 100 доларів США.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас