Економікам, що розвиваються, загрожує дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економікам, що розвиваються, загрожує дефолт

Казна та Політика
3350
Економіки, що розвиваються, обтяжені боргами, перебувають під зростаючою загрозою дефолту через тривалі труднощі із залученням коштів у жорстких ринкових умовах, пише Financial Times.
Кредитне рейтингове агентство Moody's назвало економіки Болгарії, України, Латвії, Пакистану та Ісландії найбільш уразливими, тому що дефіцит зовнішнього фінансування від іноземних інвесторів збільшує тиск на них.
Хоча Міжнародний валютний фонд уже виділив більше $30 млрд. Ісландії, Україні та Угорщині і веде переговори з Пакистаном, небезпека як і раніше велика через кредитні умови, відзначає Moody's.
П’єр Келлето, головний економіст Moody's, заявив: "Країни можуть одержувати гроші МВФ, але використовувати їх нерозумно. Ринкові умови як і раніше важкі, і це підсилює тиск на деякі економіки, хоча багатьом економікам, що розвиваються, зниження рейтингу не загрожує".
Нік Чеймі, що очолює аналітику ринків, що розвиваються, в RBC Capital Markets, сказав, що економіки, що перебувають за межами так званого магічного кола, тобто не вважаються занадто важливими стратегічно, щоб зазнати краху, особливо уразливі.
"Бразилія, Південна Корея, Сінгапур і Мексика вже одержали свопові інструменти від Федеральної резервної системи США через їхню стратегічну значимість. Є й інші країни, яким міжнародні інститути навряд чи дозволять зазнати крах, насамперед - Туреччина та ПАР. Інвесторам є сенс турбуватися про країни, менш важливі у стратегічному відношенні", - заявив він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас