Мінекономіки ініціює введення заборони на ввіз в Україну м'яса й субпродуктів на давальницьких умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює введення заборони на ввіз в Україну м'яса й субпродуктів на давальницьких умовах

Аграрний ринок
256
Міністерство економіки ініціює заборону на ввіз на митну територію України м'яса й субпродуктів на давальницьких умовах.
Про це сказано в розробленому Мінекономіки проекті постанови Кабінету Міністрів "Про заборону на ввіз окремих видів давальницької сировини на митну територію України й проведення операцій, пов'язаних з його переробкою".
Проект постанови також передбачає введення заборони на переробку м'яса й субпродуктів як давальницької сировини.
Дію постанови запропоновано не поширювати на м'ясо й субпродукти, які були оформлені до набрання чинності цієї постанови.
Автори проекту вказують на зростання виробництва м'яса вітчизняними підприємствами, що, виходячи з насичення ринку імпортованими м'ясними продуктами, призводить до зниження конкурентоспроможності в галузі.
Мета введення в дію постанови є нарощування виробництва м'яса й продуктів з нього, насичення ринку й сприяння зростанню зайнятості в сільській місцевості.
Як повідомляло агентство, у квітні 2007 року Кабмін увів тимчасову заборону на ввіз м'яса й м'ясних субпродуктів за давальницькими схемами до 1 вересня, а в листопаді 2007 продовжив заборону до 1 квітня 2008 року.
Зовнішньоекономічні операції з давальницькою сировиною регулюються законом "Про операції з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічних відносинах".
Давальницька сировина - сировина контрагента-партнера, увезена в іншу країну з метою її переробки в готову продукцію з подальшим вивозом готової продукції в країну-власника сировини.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас