Експерти: Підприємства роздрібної торгівлі скоро можуть стати банкротами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Підприємства роздрібної торгівлі скоро можуть стати банкротами

Казна та Політика
4582
На фоні світової фінансової кризи споживачі по всьому світу скорочують практично всі статті своїх витрат, тому в дуже незавидній ситуації опинилися компанії, що займаються роздрібною торгівлею, передає Reuters. Все більше рітейлових компаній розривають контракти зі своїми постачальниками і намагаються позбавитися від свого товару.
Більш того, деякі експерти запевняють, що бізнес багатьох рітейлерів може взагалі загнутися до Нового року.
"На даний момент у США існує близько шести крупних рітейлерів, які балансують на межі банкрутства, трапитися може що завгодно", - відзначає глава Davidowitz & Associates Говард Давідовітц. Варто відзначити, що рітейлові компанії починають готуватися до святкового сезону задовго до його початку. "Вже давно зроблені всі замовлення, і товари на складах чекають своєї години. Проте готівки у них не так вже і багато, що зрештою може привести до їх банкрутства", - говорить президент Customer Growth Partners Крейг Джонсон.
Річ у тому, що у міру посилення світової кризи споживачі витрачають все менше грошей на свята. Відповідно, куплені рітейлерами товари можуть залишитися незайманими. "Думаю, ще перед святами багато магазинів буде закрито, а деякі рітейлери взагалі збанкрутяться", - вважає консультант J.H. Cohn LLP Уолтер Джонс.
На його думку, компаніям, які зараз знаходяться на межі банкрутства, слід закривати свої магазини, залишаючи лише найприбутковіші. "Закривши частину магазинів, вони зможуть накопичити якийсь капітал, який дозволить їм надалі уникнути банкрутства", - додає експерт. Схожої точки зору дотримується і Г.Давідовітц: "Єдиний спосіб вижити зараз – накопичувати готівку".
Правда, після свят роздрібним рітейлерам доведеться вирішити ще одну проблему: знайти інвесторів для подальшого фінансування. На фоні кризи, що вибухнула, банки посилили умови кредитування, а інвестори прагнуть не розкидатися грошима. "Думаю, більшість інвесторів вважатимуть за краще перечекати кризу", - говорить консультант Jones Day Девід Хайман.
Варто відзначити, що у зв'язку з нинішньою кризою рейтингові агентства вже знизили рейтинги більшості рітейлових компаній. Наприклад, Standard & Poor's знизило рейтинг Eddie Bauer Holdings, Claire's Stores Inc, Guitar Center, Loehmann's і Oriental Trading Co до "B-". "З упевненістю можна сказати одне: рітейлову індустрію чекають зміни", - вважає представник National Retail Federation Скотт Крагмен.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас