General Motors просить державну допомогу для злиття з Chrysler — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors просить державну допомогу для злиття з Chrysler

235
За словами двох обізнаних осіб, General Motors Corp., найбільший автовиробник США, просить міністерство фінансів про грошову допомогу, що дозволить завершити злиття з Chrysler LLC, що належить Cerberus Capital Management LP, повідомляє Bloomberg.
Як стверджують джерела, міністр фінансів Генрі Полсон зволів би, щоб проект фінансувався за рахунок тих $25 млрд., які були виділені минулого місяця на пільгові кредити для підвищення ефективності продукції автомобільної індустрії, а не $700 млрд., виділених на порятунок банківської системи.
Керівники General Motors просять розглянути можливість придбання частини компанії в державну власність, стверджує одне із джерел, але уряд прохолодно поставився до цієї пропозиції.
У зв'язку із кризою, автомобільний ринок США загрожує скоротитися до розмірів рекордно малих після 1993 року. Два автомобільні гіганти зазнають збитків, а вигоди від їхнього злиття, на думку аналітиків, можуть бути реалізовані лише багато місяців по тому. Залишається сподіватися лише на федеральну допомогу. Луї Латеїф, колишній директор Ford Motor Co. а нині декан школи менеджменту Бостонського Університету, говорить: "важко зрозуміти, який сенс у цьому злитті, якщо не буде урядового втручання".
Представник Білого Дому Тоні Фратто відмовився коментувати повідомлення про участь держави в переговорах про злиття компаній. Не коментують їх й основні учасники - General Motors та Chrysler, а також і Cerberus.
Раніше повідомлялося, що за оцінками учасників угоди, об'єднання вимагає випуску нових звичайних акцій на $10 млрд., які необхідні на закриття заводів, скорочення штатів, об'єднання операцій і вкидання ліквідності.
Хоча Конгрес і схвалив план кредитів автовиробникам ще 27 вересня, гроші на конверсію заводів для виробництва автомобілів підвищеної ефективності можуть бути доступні лише через 6-18 місяців. Можливо, і цілі їх використання будуть жорстко обмежені.
Але кредитори автопромисловості, такі як Chrysler Financial і фінансова галузь General Motors - GMAC LLC - могли б одержати доступ до 700-мільярдної антикризової програми. Cerberus володіє 51 % GMAC і всієї Chrysler Financial, які надають покупцям і дилерам кредити на покупку інвентарю.
Загальні втрати General Motors у період з 2004 року майже досягають $70 млрд. Як стверджує обізнане джерело, компанія може відмовитися від свого правила повідомляти результати за 3-й квартал 30 жовтня, і дочекатися завершення президентських виборів 4 листопада, щоб не стати політичною темою до голосування. На основі оцінок п'яти аналітиків, опитаних Bloomberg, робиться висновок, що General Motors може повідомити про чисті втрати близько $2,99 млрд. за третій квартал.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас