У роботодавців підвищиться попит на кризових менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У роботодавців підвищиться попит на кризових менеджерів

430
Фінансова криза, позбавляючи роботи одних фахівців, у той же час збільшує попит на інших: за прогнозами експертів кадрових агентств, найближчим часом підсилиться інтерес роботодавців до кризових менеджерів - як це було в пам'ятному 1998 році, пишуть "Новые известия".
Крім того, збільшиться потреба у фахівцях в сфері фінансового моніторингу і експертах з питань офшорів. Додасться роботи й у колекторів - багато банків нагромадили критичний обсяг боргів, з якими можуть не впоратися їхні внутрішні служби.
Кадровики також відзначають зростаючу затребуваність бізнес-тренерів та інших експертів у сфері навчання, що говорить про реструктуризацію, що готується, ринку праці. Однак провідний спеціаліст соціально-економічних програм Центру соціально-трудових прав Петро Бізюков вважає, що надавати занадто велике значення офісним співробітникам не треба.
"Це не та категорія людей, що визначає погоду на ринку праці, незважаючи на те, що їх "скрізь добре видно", вони не найвпливовіші. Більше того, я не думаю, що керівники компаній будуть масово їх залучати до роботи, оскільки багато хто дотепер упевнений, що сам впорається із кризою", - розповів експерт.
За його словами, зараз основна маса звільнень припадає на фінансовий сектор, але справжні труднощі тільки попереду. "Коли криза остаточно добереться до реального сектора економіки, почнуться не стільки масові звільнення, скільки зниження зарплат, що підривають рівень добробуту, до якого люди вже звикли. Компанії будуть намагатися вийти із кризи шляхом реструктуризації, і вже тоді стане зрозуміло, на яких працівників зросте попит", - упевнений П.Бізюков.
Директор Інституту соціальної політики та соціально-економічних програм Вищої школи економіки Сергій Смирнов вважає, що зараз попит на фахівців буде визначатися не за видами економічної діяльності, а за їхніми функціями. "Неодмінно зросте потреба в аналітиках, які вміють оцінювати середньострокові перспективи компаній. Потрібні будуть фахівці і з оцінювання ефективності внутрішньофірмового управління - у радянський час таких називали "атестаційні працівники підприємств", - повідомив експерт.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас