Мінфін США викупить частки в регіональних банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США викупить частки в регіональних банках

Казна та Політика
308
Міністр фінансів США Генрі Полсон готується викуповувати частки в багатьох регіональних американських банках для того, щоб "розморозити" кредитні лінії для компаній і домоволодінь, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на поінформоване джерело.
Деталі плану можуть бути оприлюднені вже сьогодні. Це стане другим раундом реалізації програми рекапіталізації фінансових інститутів США вартістю $250 млрд. Перша половина цієї суми була виділена 9-ти найбільшим банкам країни.
Регіональні кредитори, що вже підраховують чималі втрати від різкого спаду на ринку житла, недоодержують виплати по кредитах, що пов'язано з посиленням економічного спаду і з безробіттям, що перебуває на рекордному рівні за останні 5 років.
Рішення про покупку часток у більшості банків було прийнято після надходження в мінфін повідомлень від фінансових установ середнього розміру, які відзвітували про серйозні втрати.
Найбільший кредитний банк штату Огайо National City Corp. повідомив про чистий збиток в III-му кварталі $729 млн., що на $710 млн. перевищує збитки за аналогічний період минулого року. Крім того, банк збирається звільнити 4 тис. своїх співробітників.
Найбільша кредитна установа штату Джорджия SunTrust Inc. зареєструвала зниження прибутку в III-му кварталі на 26%. Правління банку вирішило продати мінфіну привілейованих акцій на $1,6 млрд. - $4,9 млрд., повідомив голова SunTrust Inc. Джеймс Уеллс на селекторній нараді.
Минулого тижня, міністерство фінансів погодилося взяти частки в дев'ятьох банках, включаючи Citigroup Inc., Morgan Stanley і Bank of America Corp. Такий механізм, на думку Полсона, є найбільш швидким для рекапіталізації проблемних фінансових установ.
Кінцева мета даного викупу банківських активів полягає в тому, щоб запустити знову ринок цінних паперів, забезпечуючи еталонну вартість акцій і спонукуючи приватний капітал повернутися на біржу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас