Moody's підтверджує позитивний прогноз відносно рейтингу Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підтверджує позитивний прогноз відносно рейтингу Росії

474
Міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило позитивний прогноз відносно рейтингу Росії по боргових зобов'язаннях і депозитах, повідомляє Інтерфакс.
Незважаючи на підвищення фінансових небезпек, сполучення фінансових буферів і рішучих політичних заходів, швидше за все, допоможуть Росії подолати нинішню глобальну кризу ліквідності, говориться в повідомленні агентства.
Незважаючи на оголошений пакет заходів обсягом $200 млрд фінансова позиція уряду залишається сильною, а співвідношення рівня боргів до обсягу золотовалютних резервів залишається комфортним.
Напередодні віце-президент агентства Шиффер сказав Інтерфакс-АФІ: Ми вважаємо, що в Росії досить ресурсів, щоб упоратися з поточною фінансовою кризою. У неї навіть цілком достатньо ресурсів у порівнянні з іншими країнами, яких торкнулася ця криза.
Раніше в четвер рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз рейтингів Росії зі "стабільного" на "негативний". "Прогноз "негативний" по суверенних кредитних рейтингах РФ відображає ймовірність зниження рейтингів, якщо витрати уряду на підтримку фінансової системи зростуть і збільшаться відповідні негативні наслідки для перспектив довгострокового зростання, що почасти пов'язано з відтоком капіталу і зменшенням довіри до монетарної політики. Ситуація може ще більше ускладнитися у зв'язку зі швидким погіршенням умов торгівлі в країні в умовах зниження міжнародних резервів. Негативний прогноз також відображає зростаючу можливість того, що в 2009 р почнеться рух убік бюджетного дефіциту, що прямо протилежно колишній ситуації стійкого зниження боргу російського уряду", - говорилося в прес-релізі агентства Standard & Poor's.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас