Експерти: Українським ризиковим страховикам доведеться мінімізувати свої видатки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Українським ризиковим страховикам доведеться мінімізувати свої видатки

452
Українським страховим компаніям, що працюють у секторі ризикового страхування, в умовах фінансової кризи доведеться мінімізувати свої витрати.
"Необхідно відійти в запасні окопи або переселитися в бункер. Тобто, у принципі зараз завдання будь-якої компанії стиснутися як пружина, спробувати мінімізувати витрати, у тому числі, можливо, оптимізувати персонал. Ніде правди діти, криза буде, як мінімум, на рік, і потрібно пересидіти цей рік, не розгубивши той ресурс, що є, ну і людський у тому числі, той, котрий потрібний, але при цьому оптимізувати витрати, зокрема перейти на аутсорсинг з низки послуг, що раніше вироблявся власним персоналом, починаючи від прибиральниць, і перехід на послуги клінінгових компаній, закінчуючи парком водіїв, аналітиками, тобто, людьми які не задіяні в зароблянні грошей сьогоднішнього дня, тих, без яких у принципі можна обійтися. Цей процес буде і, по суті, він уже йде" - відзначив голова правління СК "Українська страхова група" Павло Нельга.
У свою чергу, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь вважає, що сьогодні, з урахуванням тривалої фінансової нестабільності, як банки, так і небанківські фінансові установи можуть закрити проекти, які були націлені на максимальну експансію, концентруючись на втриманні вже наявних позицій.
При цьому, незважаючи на спад об'ємів продажів і відсутність чітких перспектив відновлення позитивної динаміки розвитку ринку, страховики впевнені, що кризові явища носять тимчасовий характер.
Так, на думку президента СК "АСКА" Олександра Сосіса, зростання ринку ризикового страхування хоч і сповільниться, але все-таки не буде нижче 15-20%.
"Всі проблеми, які виникають, носять тимчасовий характер. Відбувся відтік іноземних грошей, і порушилися платіжні календарі банків, але в принципі ризики їх забезпечені, особливих проблем не буде", - сказав голова правління СК "Дженералі Гарант" Юрій Лахно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас