Українському кіно не вистачає грошей і підтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українському кіно не вистачає грошей і підтримки

141
Українське кіно вимагає повної реконструкції та реформації, основною його проблемою є відсталість від світового кінематографа.
Голова Ради кінематографістів України Борис Савченко підкреслив, що основною проблемою вітчизняного кіно є його відсталість від світового кінематографа. Він вважає, що українському кіно не вистачає підтримки держави та бізнесу.
У свою чергу, продюсер і режисер Андрій Бенкендорф висловив думку, що Україні необхідне комерційне кіно. "Кіно - це гроші. Будуть гроші - будуть гарні режисери та актори", - вважає він. Продюсер вважає, що зараз українське кіно не виконує ніяких функцій, як колись. "На екрані - суцільне мило. А головне - високий рейтинг. Я ненавиджу це поняття, але я не можу сказати, яке кіно потрібно знімати в наш час. Мені особисто хотілося б знімати щось розумне", - підкреслив А.Бенкендорф.
Проблему українського кіноринку також підняв продюсер Ігор Талан. Він вважає, що вітчизняний кіноринок "повинен бути зав'язаний на світовому і російському ринку". "Наш фільм не може окупитися на території України. Зараз будь-яка українська картина виробляється для російського ринку. Також є інтерес із боку Казахстану, Франції, Канади", - відзначив продюсер.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас