АМКУ вимагає від Мінтрансзв'язку розробити методику формування тарифів на проїзд в автобусах і маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вимагає від Мінтрансзв'язку розробити методику формування тарифів на проїзд в автобусах і маршрутках

274
Міністерство транспорту та зв'язку України повинне розробити, погодити з іншими відомствами і відповідним чином затвердити єдиний і чіткий порядок формування тарифів на перевезення пасажирів автотранспортом. Відповідні рекомендації надав Антимонопольний комітет України.
Як повідомляє прес-служба АМКУ, зокрема, комітет вимагає впровадження методики, що передбачила б чітку та прозору процедуру розрахунку вартості проїзду в автобусах і маршрутках, незалежно від форми власності. Адже це унеможливить застосування перевізниками економічно необґрунтованих тарифів.
Крім того, дана методика повинна чітко визначити дієві засоби контролю за встановленням перевізниками тарифів з боку відповідних органів. Мінтрансзв’язку також повинно врегулювати питання обліку пасажиропотоків і пільгових перевезень, що дозволить чітко визначати обґрунтованість вартості проїзду в автотранспорті, відзначається в повідомленні.
Розроблений порядок формування тарифів повинен бути затверджений наказом Мінтрансзв’язку, погоджений з низкою відомств, у тому числі й Антимонопольним комітетом, і зареєстрований у Міністерстві юстиції.
"Невідкладність впровадження чіткого та обов'язкового для всіх перевізників механізму формування тарифів на проїзд в автотранспорті визріла вже давно. …У транспортного відомства є два місяці на те, щоб урегулювати це питання", - відзначив в.о. голови АМК Олександр Мельниченко.
Довідка Як відомо, на сьогодні діє порядок формування тарифів на послуги метрополітену, затверджений наказом №191 Мінтрансзв’язку від 05.03.2007 р., і порядок формування тарифів на послуги трамвая та тролейбуса, затверджений наказом №96 МінЖКГ від 25.07.2007 р. Дані документи, які чітко регламентують механізм формування тарифів на послуги міського електричного транспорту, розроблені на вимогу Антимонопольного комітету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас