GM не може знайти фінансування для купівлі Chrysler — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM не може знайти фінансування для купівлі Chrysler

199
Переговори General Motors Corp. (GM) про покупку Chrysler LLC просуваються важко, оскільки GM як і раніше не може гарантувати фінансування, необхідне для проведення угоди, пише The Wall Street Journal.
В останні дні GM, кредитори компанії та акціонери Cerberus Capital Management, власник Chrysler, намагалися залучити інвесторів до угоди. Об'єднання GM і Chrysler принесе економію витрат до $10 млрд, негайне підвищення виторгу та збільшення доступних коштів. Зовнішні гроші необхідні для фінансування витрат, особливо для виплат тимчасовому персоналу при звільненні. За даними джерел, якщо угода буде укладена, це може торкнутися порядку 40 тис. співробітників.
На даному етапі структура угоди усе ще залишається неясною, відзначає газета. Деякі члени ради директорів GM ставляться до цієї ідеї вкрай скептично. Проте, керівництво компанії в цілому вітає злиття з Chrysler.
Аналітики називають цю угоду "жестом розпачу", безнадійною спробою зробити хоч щось в умовах кризи, але для GM вона є можливістю заощадити $10 млрд у результаті синергії витрат та одержати доступ до резервів Chrysler, що оцінюються в $11 млрд.
У цей час у Північній Америці в GM працює близько 100 тис. людей, в Chrysler - порядку 66 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас